14 Δεκεμβρίου 2011

Ημερολόγιο 2012

Τα Χριστούγεννα υπήρξαν πάντα η αγαπημένη μου γιορτή. Ακόμα και όταν γυρίζω σπίτι κατάκοπη μετά από 8 ή 10 ώρες στο σχολείο γεμάτες πρόβες , φωνές , μαγειρέματα , κατασκευές , προετοιμασίες , σκηνικά και όλα αυτά που συνήθως απασχολούν όλες μας αυτές τις μέρες , ακόμα κι όταν λούζομαι ολόκληρη με χρώματα και χρυσόσκονες , ακόμα και όταν το σπίτι μοιάζει με εργαστήριο κατασκευών ... ποτέ δε δυσανασχέτησα και ποτέ δεν είπα "του χρόνου θα κοιτάξω να κάνω λιγότερα ή πιο εύκολα" (ή κι αν το είπα ποτέ δεν κράτησα το λόγο μου!)
Φέτος , όπως ξέρετε , απέχω λόγω ανωτέρας βίας και συνειδητοποιώ ότι μου λείπει τόσο πολύ το σχολείο και όλη αυτή η πυρετώδης προετοιμασία για τις γιορτές... Σχεδόν δεν έχω καταλάβει ότι σε λίγες μέρες έχουμε Χριστούγεννα , όπως δεν κατάλαβα πως πέρασε το Φθινόπωρο και τόσα άλλα. Είναι γεγονός ότι μέσα από τη δουλειά μας καταλαβαίνουμε την εναλλαγή των εποχών (ακόμα κι αν ζούμε σε μεγαλούπολη) , τις γιορτές , διατηρούμε τα έθιμά μας και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που την κάνει ευλογημένη.
Παρακολουθώ τα blogs συναδέλφων και τις αναρτήσεις στο facebook και ζηλεύω απίστευτα τη γιορτινή ατμόσφαιρα στις τάξεις των νηπιαγωγείων. Αποφάσισα λοιπόν κι εγώ να συμμετέχω με το δικό μου τρόπο και συγκεκριμένα βοηθάω φέτος την αγαπημένη μου συνάδελφο στις δικές της προετοιμασίες για τα παιδάκια της. Θέλησε να τους δωρίσει ένα ημερολόγιο για τη χρονιά που έρχεται κι έτσι έβγαλα κι εγώ τα "χριστουγεννιάτικά" μου και τα σύνεργά μου και ιδού το ημερολόγιό μας για το 2012.


11 σχόλια:

  1. τι όμορφο που είναι!!! και του χρόνου με υγεία και με το καλό σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και του χρόνου σπίτια μας... εεεε και στο νηπιαγωγείο... πανέμορφα τα ελαφάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρα πολύ ωραίο.! Μακάρι να το βλεπα νωρίτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλές γιορτές σε όλους ! Βανέσσα κράτα το για του χρόνου.Κι εγώ από πέρυσι το είχα σταμπάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΟΛΟΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΦΑΝΗΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΑΞΗΣ ΦΕΤΟΣ ..ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ Ειρήνη μου , είσαι πολύ γλυκιά!Φιλιά και Καλές Γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΈΥΧΟΜΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΌΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ... ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ Ματίνα μου.Και σε σένα εύχομαι τα καλύτερα για τις γιορτές που έρχονται και για το νέο χρόνο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν ήρθα να πω μαντινάδες

    Το άστρο λαμπρό της Βηθλεέμ
    και του Χριστού η Γέννα,
    να σας χαρίσουνε πολλά
    και ευτυχισμένα χρόνια.

    Χρόνια πολλά χρόνια καλά
    χρόνια γεμάτα υγεία
    και του Χριστού η γέννηση
    να φέρει ευτυχία

    Tελεια τα ημερολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά! Με υγεία, αγάπη και πολύ παιχνίδι! Ζέφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες. Άννα τέλειες οι μαντινάδες! Άσε...έπεσες και στην περίπτωση... Ζέφη εύχομαι ό,τι καλύτερο για τις γιορτές και όχι μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή