20 Σεπτεμβρίου 2013

Η χρονιά της κουκουβάγιας

  

Ήταν πριν ενάμιση χρόνο που έψαχνα "θέμα" για τη βάφτιση της κόρης μου , όταν αποφάσισα να διαλέξω τις κουκουβάγιες. Η σχετική μόδα ήταν στην αρχή της και δυσκολεύτηκα να βρω όσα ήθελα.Το αποτέλεσμα όμως ήταν υπέροχο.Τώρα πια παντού γύρω μου βλέπω κουκουβάγιες , σε μπλούζες , τσάντες , πορτοφόλια , τετράδια κτλ. Όχι ότι δε μου αρέσει αυτό.Κάθε άλλο.Τις λατρεύω τις γλυκούλες κουκουβάγιες. Φέτος αποφάσισα να στολίσω και την τάξη μου με αυτές και γενικά να είναι μια χρονιά με "θέμα" κουκουβάγιες.Πολύ "αμερικανιά" για τα γούστα σας ; Εμένα μου αρέσει έτσι κι αλλιώς. Πάντως στην Αμερική είναι πολύ συνηθισμένο το θέμα αυτό για τις αίθουσες των νηπιαγωγείων όπως κατάλαβα από το σχετικό ψάξιμο... http://www.pinterest.com/AgathiGreece/school-owl-year/

Μέχρι στιγμής έχω κάνει τα εξής:

Κουτάκια-κουκουβάγιες με καραμέλες , το δωράκι καλωσορίσματος των παιδιών
Δεντράκι της τάξης με κουκουβάγια που εύχεται καλή σχολική χρονιά
Πίνακας εργασιών των παιδιών με ταμπελάκια-κουκουβάγιες




Έπεται συνέχεια.....κουκουβά!

9 σχόλια:

  1. H χρονιά της κουκουβάγιας;! Η χρονιά της φρίκης θα είναι αυτή!:) Όπως και να 'χει η τάξη σου είναι κουκλίστικη. Μπράβο σου Αγάθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάτσω και σου απαριθμήσω τα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζω ακόμα φέτος στο σχολείο δεν θα το πιστεύεις.Μου δημιουργήθηκε πολύ άσχημη διάθεση για αυτή τη χρονιά συν όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στο χώρο μας και γύρω μας γενικά. Δε μπορώ όμως να κάθομαι και να μιζεριάζω συνέχεια. Έχω ανάγκη κάτι να μου φτιάξει τη διάθεση.Θέλω να μπαίνω το πρωί στην αίθουσα και να χαμογελάω.Να παραβλέπω τα στραβά και να ξεκινάω με όρεξη.Γιατί κι αυτά τα παιδάκια τι φταίνε να μας βλέπουν όλους με μούτρα κατεβασμένα;Και οι γονείς θέλω να έρχονται να αφήσουν τα παιδιά τους σε έναν περιποιημένο χώρο και να ξέρουν ότι περνάνε ωραία στο σχολείο και διασκεδάζουν και παίζουν και γελάνε. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά να μην παραδώσουμε τα όπλα.Και ναι ο μισθός μου είναι πλέον πενιχρός αλλά δε θα κάνω σε κανένα τη χάρη να δουλέψω λιγότερο από πριν.Συν ότι η χειροτεχνία είναι για μένα χόμπυ και διασκέδαση και ψυχοθεραπεία....Έτσι διαλέγω να προχωρήσω φέτος και θα προσπαθήσω να μη με πάρει από κάτω παρόλο που η ψυχολογική κούραση είναι ήδη μεγάλη και θα ήθελα να πλησίαζαν τώρα τα Χριστούγεννα, το ομολογώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις τόσο δίκιο Αγαθή. Και μου αρέσει που παρά τις δυσκολίες διαλέγεις να προχωρήσεις με αισιοδοξία! Οι κουκουβάγιες σου μ'αρέσουν πάρα πολύ και περιμένω να δω κι άλλα! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραία ιδέα... μια χαρά είναι η κουκουβάγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραία ιδέα οι κουκουβάγιες!
    Καλή αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ αγόρασα φόρεμα κουκουβάγια!!! Με μεγάλη περηφάνεια το φορώ!!!! Και σκέφτομαι και για κουκουβαγιοσελιδοδείχτες!!! Θαρρώ έχουν γουρλώσει και τα μάτια μου... Αλλά μάλλον είναι ιδέα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαθή, ένα βραβείο για σένα και τις ωραίες ιδέες που μοιράζεσαι μαζί μας! Μπορείς να το πάρεις από http://titinasartroom.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7936.html.

    ΑπάντησηΔιαγραφή